• A  A  A  A  

Hoogste punt bereik in de bouw van High Lane

Op 10 november 2022 ondertekenden alle deelnemende partners (Stichting Het Werkt, Exodus Nederland, Jados en Amarant) een samenwerkingsovereenkomst met TBV Wonen voor een concept van gemengd wonen in HighLane. Zo werken we samen aan goed wonen voor iedereen op deze prachtige, centrale locatie in Tilburg.

High Lane zal 152 nieuwe sociale huurwoningen op de markt brengen in een prachtig nieuw wooncomplex langs het spoor. De woontoren krijgt met zijn zeventig meter hoogte en 22 verdiepingen namelijk een prominente plek in de Tilburgse skyline en als bewoner kun je uitkijken op het fraaie Spoorpark.

Hoewel er voor een deel qua bewoning gemikt wordt op jongeren, starters en doorstromers willen we vanuit het samenverkingsverband ook een deel van de woningen aanbieden voor bijzondere, maar zelfredzame doelgroepen. Daarbij wordt gedacht aan mensen die zelfstandig kunnen wonen, maar nog wel wat begeleiding nodig hebben, zoals jongvolwassenen die doorstromen uit een vorm van woonbegeleiding.

De ontwikkeling van High Lane is een samenwerking van gemeente Tilburg, TBV Wonen en ontwikkelaar VolkerWessels/Van de Ven Bouw en Ontwikkeling. De gemeente heeft besloten om vanuit de Taskforce ‘betaalbaar wonen’ een financiële bijdrage te doen aan de realisatie van het project. De bouw is inmiddels in volle gang. De details over huurprijzen en woonoppervlakte volgen later  maar voor de doelgroepen die er voor in aanmerking komen is op alle woningen huurtoeslag mogelijk.

Deze week werd gevierd dat het hoogste punt van de bouw is bereikt en blikken we vooruit dan verwelkomen we over een jaar de nieuwe bewoners.

Zie voor meer informatie: Project detail (tbvwonen.nl)