• A  A  A  A  

Zoveel mogelijk zelf doen

Afgelopen week kwam Transvorm Magazine uit met daarin een interview met onze collega Karlijn Rosch (Pedagogisch wetenschapper kwaliteit & zorg bij Het Werkt) en Rob Haen (projectleider bij ContourdeTwern in Tilburg) . Het is een inspirerend verhaal over onze multidisciplinaire samenwerking binnen High Lane. High Lane in Tilburg is een thuis voor mensen met én zonder zorgvraag. Het is meer dan alleen een gloednieuw appartementencomplex. Het woonconcept stimuleert informele zorg én combineert dat met formele zorg.

Op High Lane biedt een vast team zorg ‘met de handen op de rug’. “Zorgmedewerkers zijn,” vertelt Karlijn, “vaak geneigd om meteen naar oplossingen te zoeken. In High Lane schieten we niet gelijk in die actiemodus. We kijken met cliënten naar wat ze zelf kunnen of wat hun netwerk kan betekenen, zoals hun buren. Wij helpen ze op weg. Dat is zorg met de handen op de rug. En als de zorgprofessional alsnog in actie moet komen, dan gebeurt dat.”

Voor Team High Lane betekent dit nieuwe concept een 180-graden andere werkwijze. Hoe bereid je professionals voor op deze nieuwe manier van werken? Karlijn licht het samen Rob met toe in het artikel. Lees het artikel hier.