• A  A  A  A  

Maak het verschil als Sociaal Pedagogisch Werker

Wij begeleiden (jong) volwassenen bij het toewerken naar een zelfstandig en gelukkig leven, midden in de maatschappij. Kun jij cliënten zoals Robin op de woongroepen helpen met hun uitdagingen daarbij? Ben jij iemand die gelooft in haar ontwikkelpotentie, omdat iedereen er mag zijn? Werk je graag in een team met een positieve en waardegedreven cultuur? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vacature:

Wij zoeken voor beschermd wonen een enthousiaste Sociaal Pedagogisch Werker (M/V)

Dit ga je doen:
Wij zijn doorlopend op zoek op zoek naar nieuwe collega’s ter versterking van onze teams. Je begeleidt (jong-) volwassenen met psychiatrische problematiek en/of een verstandelijke beperking in combinatie met verslaving en/of gedragsproblemen met intensieve hulpvragen op meerdere leefgebieden. De werkzaamheden betreffen begeleiding van cliënten in kleinschalige woongroepen.

Dit breng je mee:

 • Minimaal een afgeronde MBO-opleiding op het gebied van zorg/welzijn
 • Affiniteit met de doelgroep alsmede het werken in een kleinschalige organisatie

Wij vragen van jou:

 • Vaardigheid om tijdens het ondersteunen bij praktische problemen de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van cliënten leidend te laten zijn
 • In staat zijn om methodisch te werken binnen een vastgesteld pedagogisch klimaat
 • Motiverend en herstel-ondersteunend werken
 • Ervaring in de geestelijke gezondheidszorg is een pre
 • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken
 • Vaardigheid om een actieve rol in te nemen in veranderprocessen
 • Gedrevenheid en zelfreflecterend vermogen
 • Bereidheid om weekend- en avonddiensten (tot 23.00) te werken volgens een wisselend rooster en incidenteel een telefonische bereikbaarheidsdienst te draaien.

Werken bij Stichting Het Werkt vraagt niet alleen inhoudelijke deskundigheid en zorgvuldigheid. Wij vragen ook persoonlijke kwaliteiten zoals flexibel kunnen handelen in complexe situaties, openstaan voor zelfreflectie en durven vertrouwen op spontane processen en de eigen kracht van jezelf en de cliënt.

Dit zijn wij: 
Stichting Het Werkt is een kleine organisatie die ontstaan is met duidelijke visie, missie en kernwaarden. We geloven in een wereld waarin iedereen ertoe doet en waar individuen en de maatschappij elkaar versterken. Onze missie is om een inclusieve samenleving te bevorderen waarin iedereen de ruimte en mogelijkheden krijgt om zich naar vermogen te ontplooien en bij te dragen aan de maatschappij. Wij bieden daarbij ondersteuning aan (jong-)volwassenen die het leven uitdagend of complex vinden en die streven naar meer zelfstandigheid.

In samenwerking met organisaties voor behandeling, dagbesteding en werkervaringsplaatsen, gaan wij voor het maximale resultaat, namelijk een gelukkig leven midden in de maatschappij. We hebben een Groeituin en diverse groepswoningen beschermd wonen waar zowel individuele als groepsbegeleiding wordt geboden. Daarnaast bieden we ook ambulante begeleiding binnen gebiedsteams (als onderdeel van Siem).

Arbeidsvoorwaarden

 • De salariëring is conform cao Sociaal werk, ervaring en opleidingsniveau.
 • Contractduur: 1 jaar met intentie tot verlenging

Heb je interesse?
Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv op info@hetwerkt.eu. Je krijgt een reactie binnen enkele dagen nadat we je sollicitatie ontvangen hebben. Als je achtergrond goed aansluit plannen we op korte termijn een kennismakingsgesprek. Dan bekijken we of je past binnen onze organisatie, wat je wensen en ambities zijn en welk team/locatie bij jou het beste aansluit.

Heb je vragen over de vacature of de procedure, neem dan contact op met: Janneke van der Zwaan (Manager Zorg): 0610995511.