• A  A  A  A  
StadsTuinderijPiushaven

StadsTuinderij Piushaven

Lekker actief zijn met een groep positieve stadstuinders

In deze stadstuin van Stichting Het Werkt kun je op een fijne manier actief zijn. Op ongedwongen manier maak je deel uit van een positieve groep collega-stadstuinders.

Doe mee en groei!

Meedoen in de maatschappij is belangrijk. Voor je gevoel van eigenwaarde, voor sociaal contact, voor je dagritme en om jezelf te ontwikkelen. Leer van de natuur! Planten worden niet groot door aan de stengel te trekken. Ze groeien door een combinatie van de juiste bodem, voedingsstoffen, voldoende tijd en genoeg liefde.

Bij mensen is dat net zo. Een natuurlijke, groene omgeving verlaagt bovendien de hoeveelheid stresshormonen in je lichaam. Dat is wetenschappelijk bewezen. Hierdoor kun je betere keuzes maken en voel je je fijner.

Bij StadsTuinderij Piushaven werkt een grote, diverse groep Tilburgers. Je vindt hier mensen met verschillende opleidingsniveaus, culturen en leeftijden. Sommigen werken als vrijwilliger bij ons, anderen in het kader van een traject. Iedereen is bij ons welkom. Door contact met verschillende mensen, krijg je nieuwe ideeën en verbreed je je horizon.

Als je het leuk vindt om met planten of dieren (kippen, varkens en bijen) te werken is de StadsTuinderij de ideale plek voor jou. Je doet (werk)ervaring op, die later goed van pas komt. En er zijn ook andere werkzaamheden. Van kleine technische klussen tot het verfraaien van de tuin en het werken in de winkel. Kortom: de StadsTuinderij biedt veel mogelijkheden! Voor meer informatie kun je terecht op de website van de  StadsTuinderij Piushaven.

Wie betaalt dat?

Een traject bij StadsTuinderij Piushaven kan op verschillende manieren gefinancierd worden. Dagbesteding kan onderdeel zijn van een indicatie voor beschermd wonen of ambulante begeleiding bij Het Werkt. Dan hoeft er verder niets geregeld te worden. Kijk voor meer informatie op onze pagina’s over Beschermd wonen en Ambulante begeleiding.

Ook als je al van een andere zorgorganisatie begeleiding krijgt, ben je van harte welkom bij StadsTuinderij Piushaven. Financiering verloopt dan via onderaanneming bij de organisatie waar je begeleiding van ontvangt.

Vanuit het programma Meedoen en sociale stijging (MenSS) en door het Jongerenpunt Midden Brabant is inkoop van losse trajecten mogelijk.