• A  A  A  A  
AmbulanteBegeleiding

Ambulante Begeleiding

We ondersteunen je bij hulpvragen op alle leefgebieden

Stichting Het Werkt is er voor (jong-)volwassenen (18 jaar en ouder). We helpen je bij het vinden en behouden van een goede, zelfstandige plaats in de maatschappij.

Wat kunnen we voor je doen?

Wanneer je zelfstandig woont moet je zelf veel regelen en organiseren. Als dat door omstandigheden niet lukt, raak je gemakkelijk het overzicht kwijt. Bij ambulante begeleiding pakken we dit samen aan. Eén van onze begeleiders helpt je daarbij. Zo wordt je dagelijkse leven rustiger en kun jij je weer richten op wat je echt graag doet.

Ons team heeft veel ervaring op verschillende gebieden van hulpverlening. En is er andere specialistische hulp nodig, dan ondersteunen wij je bij het vinden van de juiste zorg. Zo sta je er nooit alleen voor.

Wie betaalt dat?

Financiering van onze ambulante begeleiding gebeurt vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voordat begeleiding door Stichting Het Werkt van start gaat, moet er altijd eerst een beschikking zijn vanuit deze wet. Betaling verloopt vervolgens via Zorg in Natura (ZiN). Dat betekent dat het automatisch wordt geregeld nadat de beschikking is afgegeven. Cliënten of familieleden hebben hier dan geen omkijken meer naar.

Stichting Het Werkt is door alle gemeenten in de regio Hart van Brabant (Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Gilze Rijen, Dongen, Oisterwijk, Loon op Zand, Waalwijk en Heusden) gecontracteerd voor ambulante begeleiding vanuit de Wmo.

Ambulante begeleiding buiten de regio Hart van Brabant wordt betaald via persoonsgebonden budget (pgb) of via onderaanneming.