• A  A  A  A  
BeschermdWonen

Beschermd Wonen

Op kleine schaal beschermd wonen in Tilburg

Beschermd en begeleid wonen

Stichting Het Werkt is er voor jongeren vanaf 16 jaar en voor (jong)volwassenen. We helpen je, als je dat nog niet op eigen kracht kunt, om toe te werken naar zelfstandigheid. Je kan fijn en veilig bij ons wonen in een kleine of grote groepswoning in Tilburg. Of je voor een woonplek bij ons in aanmerking komt, hangt af van je beschikking via de gemeente en of er plek is. 

Wat is beschermd wonen? 

Dat is wonen in een veilige omgeving in één van onze panden. Daarbij krijg je begeleiding en toezicht waar je op terug kunt vallen. Wij hebben 7 groepswoningen voor beschermd wonen. Als je bij ons woont krijg je individuele begeleiding en woonbegeleiding van ons.

Afhankelijk van hoever je bent in je proces is er 24 uur per dag iemand beschikbaar. We zijn er voor je tot je zover bent dat je door kunt stromen naar een woning met minder intensieve begeleiding. In deze video leggen we je uit hoe we te werk gaan:

Wat kun je verwachten?

We snappen dat het een grote verandering kan zijn om voor het eerst of opnieuw op eigen benen te gaan staan. Misschien voel je je daar wat onzeker bij of gaat het met wat vallen en opstaan. Daarom doen we het samen en fouten maken mag, daar leer je van. We werken aan jouw doelen, bieden je stabiliteit en geloven dat iedereen het in zich heeft, ook jij.

Onze collega's zorgen dat je er vertrouwen in krijgt, dat je zelfstandiger wordt en volledig mee kan doen in de maatschappij. Vanuit een gezonde basis en op een manier die bij jou past.  

Waar mag je van uit gaan?

Onze begeleiding helpt je om...

  • samen jouw persoonlijke doelen op te stellen (zorgplan),
  • vaardigheden te ontwikkelen om zelfstandig te wonen,
  • bij het versterken van je sociale netwerk en
  • bij het - naar vermogen - deelnemen aan de maatschappij.
    Denk daarbij aan scholing, werk of (vrijwillige) dagbesteding.

Gemiddeld woon je ongeveer 2 tot 3 jaar bij Stichting Het Werkt. Daarna stroom je door naar meer zelfstandige huisvesting. Dat kan ook intern, bij Stichting Het Werkt, naar een kleinschaligere woning.

Jamie heeft het nodige meegemaakt en daarom verbleef ze op een veilige woning met 24 uursbegeleiding. Inmiddels is ze al ver gekomen en toe aan meer zelfstandigheid. Zij is bij ons doorgestroomd naar een woning met minder intensieve begeleiding. Daar komt dagelijks een begeleider langs die haar ondersteuning biedt. Dit is haar verhaal:

Wij zijn er voor je

Bij Stichting Het Werkt heb je 24u per dag toegang tot zorg en hulp. Ook is er een woning met slaapwacht. Is er op één van de andere locaties even geen begeleider aanwezig, maar heb je wel hulp nodig? Dan kun je altijd terugvallen op onze bereikbaarheidsdienst.

Interesse?

Wil je meer weten over beschermd wonen bij ons? Of ben je benieuwd hoe het er bij ons aan toe gaat op de woongroepen? Neem dan eens contact op of raadpleeg onze veel gestelde vragen. 

Voor meer informatie en aanmeldingen:

Beschermd wonen in Tilburg

"Ik heb al vele stappen gezet sinds ik hier woon. Ik ben nog zeker niet waar ik wil zijn maar ben al op een goede weg."

"Fijne mensen die goed met mij meedenken"

"Het wonen is goed en je wordt in je waarde gelaten en ze helpen je met je hulpvraag"

"Mijn begeleiders zijn super: warm, meedenkend, betrokken en respectvol. Ik voel me veilig bij hun, gelijkwaardig en gesteund."