• A  A  A  A  

Talentenmarkt sociaal domein 7 februari 2023

Ben jij student, zorgprofessional, herintreder of gewoon nieuwsgierig welke mogelijkheden er voor jou zijn binnen het sociaal domein?

Op 7 februari van 17:00 – 19:00 uur organiseert Transvorm wederom een Talentenmarkt voor het sociaal domein. Dit keer is het te doen in Goirle, bij Stichting de As (adres: Nieuwkerksedijk 21a, 5051 HS Goirle)

De talentenmarkt is dé kans om in gesprek te gaan met regionale zorg- en welzijnsorganisaties. Je krijgt een goed beeld van wat werken binnen het sociaal domein inhoudt, wat wij bij Stichting Het Werkt doen en natuurlijk beantwoorden we met plezier jouw vragen.

Naast Stichting Het Werkt kun je ook kenismaken met:

⭐ Villa Boerebont
⭐ Sense Zorg
⭐ Buro Maks
⭐ Ruuds Rugzak
⭐ Stichting de As
⭐ SMO Traverse
⭐ RIBW Brabant
⭐ SMO Breda
⭐ Veilig Thuis West-Brabant
⭐ Safegroup
⭐ Leermakers Autisme
⭐ Asendo
⭐ Amarant
⭐ Prisma

Meer weten of aanmelden? Stuur een mail naar ikzorg@transvorm.org.

Startschot van de samenwerking Wmo beschermd wonen en Wmo begeleiding

Onlangs is de aanbesteding vanuit de gemeentes uit de regio Hart van Brabant ons definitief gegund. Dat wil zeggen dat er vanaf 1 januari één opdrachtnemer is bestaande uit 11 zorgpartijen voor mensen die Wmo gerichte zorg nodig hebben. De zorgpartijen die gaan samenwerken zijn: RIBW Brabant, SMO Traverse, Impegno, Amarant, Prisma, Thebe, GGz Breburg, Sterk Huis, Het Werkt, ASVZ en Buro Maks.

Achter de schermen is er al hard gewerkt om deze samenwerking tot een goed geheel te vormen. We willen hiermee de zorg voor onze cliënten makkelijker en nóg beter maken. Wij als zorgpartijen kunnen beter afstemmen, samenwerken en onze expertise inzetten. Dit zorgt ervoor dat de cliënt goed geholpen wordt en met veel minder loketten te maken heeft. Meer informatie over de gemeentes binnen de regio Hart van Brabant vind je op www.regio-hartvanbrabant.nl. Onze cliënten worden via de gemeentes en individueel via de zorgpartij waarvan zij nu zorg krijgen, geïnformeerd.

Hoogste punt bereik in de bouw van High Lane

Op 10 november 2022 ondertekenden alle deelnemende partners (Stichting Het Werkt, Exodus Nederland, Jados en Amarant) een samenwerkingsovereenkomst met TBV Wonen voor een concept van gemengd wonen in HighLane. Zo werken we samen aan goed wonen voor iedereen op deze prachtige, centrale locatie in Tilburg.

High Lane zal 152 nieuwe sociale huurwoningen op de markt brengen in een prachtig nieuw wooncomplex langs het spoor. De woontoren krijgt met zijn zeventig meter hoogte en 22 verdiepingen namelijk een prominente plek in de Tilburgse skyline en als bewoner kun je uitkijken op het fraaie Spoorpark.

Hoewel er voor een deel qua bewoning gemikt wordt op jongeren, starters en doorstromers willen we vanuit het samenverkingsverband ook een deel van de woningen aanbieden voor bijzondere, maar zelfredzame doelgroepen. Daarbij wordt gedacht aan mensen die zelfstandig kunnen wonen, maar nog wel wat begeleiding nodig hebben, zoals jongvolwassenen die doorstromen uit een vorm van woonbegeleiding.

De ontwikkeling van High Lane is een samenwerking van gemeente Tilburg, TBV Wonen en ontwikkelaar VolkerWessels/Van de Ven Bouw en Ontwikkeling. De gemeente heeft besloten om vanuit de Taskforce ‘betaalbaar wonen’ een financiële bijdrage te doen aan de realisatie van het project. De bouw is inmiddels in volle gang. De details over huurprijzen en woonoppervlakte volgen later  maar voor de doelgroepen die er voor in aanmerking komen is op alle woningen huurtoeslag mogelijk.

Deze week werd gevierd dat het hoogste punt van de bouw is bereikt en blikken we vooruit dan verwelkomen we over een jaar de nieuwe bewoners.

Zie voor meer informatie: Project detail (tbvwonen.nl)

Talentenmarkt Sociaal domein 14 december

Ben jij student, zorgprofessional, herintreder of gewoon nieuwsgierig welke mogelijkheden er voor jou zijn binnen de jeugdzorg, gehandicaptenzorg en maatschappelijke opvang?

Dan is dit jouw kans om in gesprek te gaan met zorg- en welzijnsorganisaties bij jou in de buurt.

Op 14 december tussen 9 en 11 uur wordt er een talentenmarkt georganiseerd in Breda. Tijdens de Talentenmarkt krijg je een beeld van wat werken binnen het sociaal domein inhoudt. En natuurlijk beantwoorden we jouw vragen over opleiding, functies en mogelijkheden.

Stg. Het Werkt zal aanwezig zijn en daarnaas kun je kennismaken met diverse organisaties binnen de jeugdzorg, gehandicaptenzorg en maatschappelijke opvang.

Datum en tijd: 14 december 2022 van 09:00 – 11:00 uur

Locatie:  Ruuds Rugzak, Konijnenberg 88b, 4825 BE Breda

 

Heel graag nodigen we je hiervoor uit.

Je kunt je aanmelden via deze link: Talentenmarkt Sociaal domein – Ontdekdezorgbrabant.nl

 

GroeiTuin013 genomineerd als Vrijwilligersorganisatie van het Jaar

Elk jaar reikt VrijwilligersTilburg (onderdeel van Contour De Twern) de Tilburgse Vrijwilligersprijzen uit. Niet zomaar prijzen, maar die voor de beste vrijwilligersorganisatie van dat moment.

Dit keer was het de 25 editie, een bijzonder jubileum! De jury heeft 3 vrijwilligers en 3 organisaties genomineerd voor de felbegeerde prijzen. GroeiTuin013 was door de jury uitgekozen als één van de drie genomineerde organisaties en dat was een groot compliment voor iedereen die erbij betrokken is.

GroeiTuin013 – onderdeel van Stichting Het Werkt – is dé groene huiskamer van Tilburg, een sociale werkplek waar vele vrijwilligers en een aantal dagbesteders onder professionele begeleiding groenten, bloemen en kruiden telen en verkopen. De tuin zit aan de Reeshofdijk als ‘opvolger’ van de Stadstuinderij in de Piushaven.

‘GroeiTuin013 is een absolute verrijking van mijn leven gebleken, met een wenselijke en nodige terugkeer naar de natuur en medemenselijkheid,’ aldus een van de vrijwilligers bij GroeiTuin013.

 

We hebben niet gewonnen maar kregen wel veel lovende woorden.

“De jury is onder de indruk over de wijze waarop er ‘op de tuin’ met elkaar wordt omgegaan. Ook de verbinding die wordt gemaakt tussen mens, natuur en organisatie vindt de jury noemenswaardig; mens en natuur krijgen letterlijk én figuurlijk de ruimte. De jury kan zich dan ook goed voorstellen dat de vrijwilligers zich prettig en gelukkig voelen op de locatie van GroeiTuin013. Indrukwekkend vindt de jury daarnaast de vele doelen die met GroeiTuin013 worden nagestreefd: duurzaamheid, vergroening, maatschappelijke participatie en toeleiding naar werk, onderwijs, educatie en ontmoeting. GroeiTuin013 is de plek waar alles samenkomt. Met als voorbeeld het succesvolle evenement ZomerSmaak. Meer dan genoeg redenen, aldus de jury voor een groot compliment aan alle vrijwilligers en betrokkenen van GroeiTuin013.”

Al met al een nominatie waar we heel erg trots op zijn!

Bekijk de aftermovie op:

 

Lees verder op: Vrijwilligersprijzen – VrijwilligersTilburg