• A  A  A  A  
GroeiTuin013

Groeituin013

Sociale impact in een groene omgeving

Samen groeien en bloeien

GroeiTuin013 is een collectieve tuin op de Stadsakker, een groene en veelzijdige locatie in het Stadsbos013. Het vormt de verbinding tussen stad en buitengebied, een plek waar maatschappelijke verbinding en participatie voorop staan.

Inmiddels is GroeiTuin013 dé groene huiskamer van Tilburg waar vele vrijwilligers en een aantal dagbesteders onder professionele begeleiding groenten, bloemen en kruiden telen en verkopen. Tevens vormt het een prachtige toegangspoort tot het Stadsbos013, één van de meest veelzijdige en dynamische natuurgebieden van Brabant.

De tuin startte in 2014 in de Piushaven als pilotproject van Stichting Het Werkt. De combinatie van stadslandbouw, waarin mensen van heel verschillende komaf elkaar inspireren, zich in een natuurlijke omgeving ontwikkelen en samen waardevolle activiteiten ondernemen bleek een beproefde formule.

GroeiTuin013 biedt een inspirerende praktijkomgeving waar volop ruimte is voor organische ontwikkeling van innovatieve, sociale en economische activiteiten.

Centraal in de visie van GroeiTuin013 staat ook het verbinden van mensen en organisaties. Stadslandbouw verbindt en dat blijkt ook uit de praktijk. Bij ons komt er van alles samen; vrijwilligers, dagbesteders, samenwerkingspartners, wijkbewoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers, gemeente Tilburg, provincie en andere co-financiers.

Afgelopen jaar leidde dit zelfs tot een nominatie voor Vrijwilligersorganisatie van het Jaar!

GroeiTuin013 blijft in ontwikkeling.
Het is er enorm gezellig! Dus mocht je mee willen doen of ontvang je graag meer informatie , neem dan contact op met één van onze coördinatoren:

Susan van den Nieuwelaar via susan@groeituin013.nl of 06-30759572

Mariël Hallie via mariel@groeituin013.nl of 06 -83440345

Kijk ook eens op de website van Groeituin013