• A  A  A  A  
GroeiTuin013

Groeituin013

Sociale impact in een groene omgeving

Maatschappelijke participatie bij de opvolger van StadsTuinderij Piushaven.

De huidige locatie van de StadsTuinderij wordt in 2021 bebouwd. Tijd voor verhuizen en uitbreiden! Ook dit project van Stichting Het Werkt is gericht op het creëren van een open, positieve en gezonde samenleving, waar je op een gelijkwaardige en bij jou passende manier mee kunt doen.

Doe mee en groei!

Stel je eens voor. Vanaf Station Tilburg Universiteit fiets je richting de Reeshof. Je passeert het Wandelbos en het terrein van de Zeven Geitjes. Even daarna zie je, aan je linkerhand, GroeiTuin013. Het is voorjaar, en de eerste plukbloemen staan in bloei. Je loopt het perceel van de voormalige stadsakker op, en meteen wordt je begroet door één van onze vele vrijwilligers. Op deze doordeweekse, zonnige middag zijn er nogal wat mensen in de tuin aan het werk. Iedereen is hier welkom. Het zorgen voor planten, bloemen en dieren in de tuin spreekt mensen met allerlei achtergronden aan. En het zorgt voor verbinding onderling - het contact met andere mensen en samenwerken zorgt voor nieuw perspectief in je leven. Even doet het er niet toe wat je achtergrond of geschiedenis is: hier kan iedereen zichzelf zijn.

Je loopt verder het perceel op. Wat ruikt het hier heerlijk, en wat is er veel te zien! Dieren - kippen, varkens, geiten - fruit, groenten. En daar, in het midden van het terrein, staat een multifunctioneel paviljoen. Hier is plek voor educatie, bijeenkomsten, een streekproductenwinkel en voor ondersteunende horeca met een prachtig buitenterras.

Wat is er te doen?

Als je het leuk vindt om met planten of dieren (kippen, varkens en bijen) te werken is GroeiTuin013 de ideale plek voor jou. Je doet bij ons (werk)ervaring op, die later goed van pas komt. En er zijn ook andere werkzaamheden. Van kleine technische klussen tot het verfraaien van de tuin en het werken in horeca of winkel. Kortom: de GroeiTuin biedt mogelijkheden voor iedereen. Het kan het een waardevolle plek voor je zijn!

GroeiTuin013 is in ontwikkeling. Het perceel wordt in februari en maart 2021 ingericht en vanaf april starten we met het telen van groente. Ondertussen is er werk genoeg en zoals de ervaring bij StadsTuinderij Piushaven leert: het is enorm gezellig! Dus mocht je mee willen doen of ontvang je graag meer informatie , neem dan contact op met één van onze coördinatoren, Susan van den Nieuwelaar via susan@groeituin013.nl of 06 30759572 of Mariël Hallie via mariel@groeituin013.nl of 06  83440345 of kijk eens op de website van Groeituin013