• A  A  A  A  

GroeiTuin013 genomineerd als Vrijwilligersorganisatie van het Jaar

Elk jaar reikt VrijwilligersTilburg (onderdeel van Contour De Twern) de Tilburgse Vrijwilligersprijzen uit. Niet zomaar prijzen, maar die voor de beste vrijwilligersorganisatie van dat moment.

Dit keer was het de 25 editie, een bijzonder jubileum! De jury heeft 3 vrijwilligers en 3 organisaties genomineerd voor de felbegeerde prijzen. GroeiTuin013 was door de jury uitgekozen als één van de drie genomineerde organisaties en dat was een groot compliment voor iedereen die erbij betrokken is.

GroeiTuin013 – onderdeel van Stichting Het Werkt – is dé groene huiskamer van Tilburg, een sociale werkplek waar vele vrijwilligers en een aantal dagbesteders onder professionele begeleiding groenten, bloemen en kruiden telen en verkopen. De tuin zit aan de Reeshofdijk als ‘opvolger’ van de Stadstuinderij in de Piushaven.

‘GroeiTuin013 is een absolute verrijking van mijn leven gebleken, met een wenselijke en nodige terugkeer naar de natuur en medemenselijkheid,’ aldus een van de vrijwilligers bij GroeiTuin013.

 

We hebben niet gewonnen maar kregen wel veel lovende woorden.

“De jury is onder de indruk over de wijze waarop er ‘op de tuin’ met elkaar wordt omgegaan. Ook de verbinding die wordt gemaakt tussen mens, natuur en organisatie vindt de jury noemenswaardig; mens en natuur krijgen letterlijk én figuurlijk de ruimte. De jury kan zich dan ook goed voorstellen dat de vrijwilligers zich prettig en gelukkig voelen op de locatie van GroeiTuin013. Indrukwekkend vindt de jury daarnaast de vele doelen die met GroeiTuin013 worden nagestreefd: duurzaamheid, vergroening, maatschappelijke participatie en toeleiding naar werk, onderwijs, educatie en ontmoeting. GroeiTuin013 is de plek waar alles samenkomt. Met als voorbeeld het succesvolle evenement ZomerSmaak. Meer dan genoeg redenen, aldus de jury voor een groot compliment aan alle vrijwilligers en betrokkenen van GroeiTuin013.”

Al met al een nominatie waar we heel erg trots op zijn!

Bekijk de aftermovie op:

 

Lees verder op: Vrijwilligersprijzen – VrijwilligersTilburg